torek , 21 januar, 2020
Domov / Članki / Veliki primerjalni test DSLR in digitalnih filmskih kamer

Veliki primerjalni test DSLR in digitalnih filmskih kamer


Zacuto je eden od največjih svetovnih proizvajalcev dodatne opreme za DSLR in filmske kamere na svetu. Leta 2010 so prejeli nagrado Emmy za serijo “Great Camera Shootout 2010”, v kateri so prikazali zmogljivosti sodobnih DSLR fotoaparatov pri snemanju videa.
Tokrat pa so DSLR fotoaparate postavili ob bok profesionalnim digitalnim filmskim kameram in naredili detaljni test. V prispevku “Great Camera Shootout 2011” je nazorno prikazana razlika v kakovosti zajema slike med DSLR, digitalnimi filmskimi kamerami in klasičnimi filmskimi kamerami. Test nazorno prikaže, do kakšne mere so uporabni DSLR fotoaparati pri profesionalni filmski produkciji in kje so njihove največje pomanjkljivosti.

Za test so uporabili sledeče filme, kamere in DSLR fotoaparate: 35mm Kodak 5213 in 5219 Film, Arri Alexa, RED ONE M-X, Weisscam HS-2, Phantom Flex, Sony F-35, Sony F3, Panasonic AG-AF100, Canon 5D Mark II, Canon 7D, Canon 1D Mark IV in Nikon D7000.

Test je razdeljen v tri dele.
V prvem delu so testirali predvsem dinamični razpon in uporabnost kamer v resničnih situacijah.
Drugi del testa je namenjen ugotavljanju občutljivosti senzorja, ločljivosti, stiskanju podatkov in medsebojni povezavi vseh treh kategorij.
Tretji del testa pa ugotavlja, kako se obnesejo različne kamere pri snemanju gibanja, reprodukciji barv in kožnih tonov.
Prvi del

Drugi del

Tretji del

Preberite si tudi

Test Samyang 12mm F2.8 ED AS NCS Fish-eye

Na test sem dobil izredno zanimiv fish-eye objektiv za polnoformatne DSLR fotoaparate, Samyang 12mm F2.8 ED …

Primerjava Canon M5, Fujifilm GFX 50S in Canon EOS 5D Mark IV

Trije različni digitalni fotoaparati, tri velikosti slikovnih senzorjev, tri različne cene. Oziroma kakšna je razlika …