nedelja , 8 december, 2019
Domov / Uncategorized / Secura – irsko-slovenska inovacija

Secura – irsko-slovenska inovacija

 

Secura Kickstarter

Podprite projekt na Kickstarterju

Secura  sta dve preprosti, priročni sponki, namenjeni fotografom, s katerima razbremenimo vrat ter povečamo mobilnost, saj se teža fotoaparata prenese z vratu na naramnice nahrbtnika. Cenovno dostopne sponke, izdelane iz slovenskega lesa in kovine, omogočajo profesionalnim in amaterskim fotografom, da se gibljejo bolj naravno, saj zagotavljajo čvrsto namestitev fotoaparata brez bolečin v vratu, ne da bi bilo potrebno uporabiti dodatne naramnice.

Secura 07

 

»Secura je najpreprostejša rešitev težave, s katero se srečujejo vsi fotografi,« pravi Bojan Stepančič, fotograf in eden izmed izumiteljev sponke Secura. »Z njo lahko fotografi, ki uporabljajo nahrbtnike, zmanjšajo obremenitev vratu ter se tako tudi izognejo morebitnim kasnejšim zdravstvenim težavam. Kickstarter kampanja, s katero poskušamo zbrati 4000€, nam bo omogočila, da začnemo s proizvodnjo Secure in njeno dostavo po celem svetu.«

wood chech.240

Zaradi Secure fotoaparat manj niha in poskakuje, saj ga ta stabilizira s pričvrstitvijo na dveh mestih, obenem pa zmanjšuje tresenje pri fotografiranju. Je majhna in se z lahkoto pričvrsti in odstrani, pri tem pa ne poškoduje oziroma preluknja naramnice torbe. Secura je izdelana iz lokalno pridobljenega trdega lesa in nerjavnega jekla, s čimer je bila ustvarjena močna sponka elegantnega dizajna, ki pričvrsti trak vsakega fotoaparata na katerokoli torbo z eno ali dvema naramnicama.

Secura 03

»Če sem iskren, sem bil presenečen nad učinkovitostjo sponk, ko sem prvič preizkusil prototip. Navdušen sem, da sodelujem pri razvijanju tako priročnega pripomočka, ki lahko učinkovito pomaga fotografom – te majhne sponke dejansko rešujejo težavo! Resnično smo veseli, da razvijamo praktičen ter cenovno dostopen izdelek, ki so ga naredili fotografi za fotografe. Te majhne sponke dajejo velike rezultate!« pravi Ethan Grant, produktni vodja.

Secura 02

Usoda ter srečno naključje sta združila slovenska izumitelja Bojana Stepančiča, profesionalnega fotografa, in Tadeja Bostjančiča, podjetnika in produktnega vodjo, z Ethanom Grantom, irskim produktnim vodjo in oblikovalcem, skupna želja po reševanju vsakdanjih težav pa jih privedla do ustanovitve ekipe Obscura Gear, ki je ustvarila Securo.

Secura 04

V tem pogledu je Secura v osnovi rezultat slovensko-irskega sodelovanja – rezultat evropskih inovacij. Ekipa je prepričana, da to sodelovanje združuje »najboljše obeh svetov«, saj je pri izdelavi uporabljen vrhunski trdi les slovenskega izvora, Irska pa predstavlja vrata za vstop na svetovni trg.

Secura 05

Bojan ima 15 let izkušenj na področju profesionalne fotografije, ki jih je pridobil v podjetjih, kot sta Lenovo in Nikon, v tem času pa je dve leti delal tudi kot uradni fotograf Evropske komisije v Sloveniji. Tadej ima izkušnje v upravljanju tveganj ter je sodeloval pri razvijanju športnih in potrošnih izdelkov. Ethan je vodja ekipe The Ponchi Collective, ki združuje večinoma slovenske in irske oblikovalce, raziskovalce in specialiste za komuniciranje, osredotočene na ustvarjanje projektov. Izkušnje z množičnim investiranjem (crowdfunding) so pridobivali pri projektih, kot sta Hillstrike Snowstrike in Zen Egg.

Secura 06

Več o ekipi in tem, kako podpreti Securino kampanjo, najdete na

http://obscuragear.com

Povezava do Kickstarter kampanije: Secura on Kickstarter

Kontakt za medije

Electra Mar+38651853228el.mr@windowslive.com


Tom Doran+44-74-6358-8937tomgdoran@gmail.com
Posebna zahvala
Veleposlaništvu Irske v Sloveniji
Kreativnemu centru Poligon, Ljubljana

 

Preberite si tudi

S Canona na Fuji

Fotograf Mark Duffy je v tem kratkem video prispevku opisal kako in zakaj je svojo …

14 koristnih nasvetov za obdelavo fotografij v programu Lightroom

V spodnjem video prispevku je 14 zelo koristnih nasvetov, ki vam bodo olajšali obdelavo fotografij …

One comment

  1. Sorry fantje in dekleta, ampak tale vaš , sicer lepo izdelan Secura ( ne vem kako bi rekel ) kar vabi, da ti zadaj nekdo prereže strap oziroma pas od fotoaparata in še čutiš ne. Za moje pojme premalo domišljeno, je pa fino ker razbremeni vrat. To je pa tudi vse.

    Bojan
    2centsleathershop on Etsy