petek , 24 maj, 2019
Najnovejše

Domov / Fotoinfo / Novi Svetovni Red (New Word Order) s Sigmo AF 35mm f1.4 DG in ostale novičke ter napovedi.

Novi Svetovni Red (New Word Order) s Sigmo AF 35mm f1.4 DG in ostale novičke ter napovedi.

 

 

NIKON

Nikon je pred nedavnim vložil dva patenta za novi objektiv 58mm f1.2. Do sedaj je bila Ai verzija tega objektiva eden od svetlobno najmočnejših Nikonovih objektivov, če izvzamemo  50mm f1.0, ki so ga proizvajali le kratek čas.

Sodeč po patentih, naj bi imel novi 58mm f1.2 objektiv precej podobno optično zgradbo, kot prvotni Ai Noct-Nikkor 58mm f1.2, ki so ga proizvajali med leti 1977 in 1997. Ta podatek je še kako pomemben, če vemo, da je bil ravno Noct-Nikkor 58mm f1.2, eden najbolj cenjenih Nikkor objektivov, kar se tiče kakovosti slike in reprodukcije barv. Sodobni nano premazi, ter izboljšana izdelava leč, pa bodo tej zasnovi še dodali na kakovosti. Upajmo, da bo 58mm f1.2 v AF-S, čimprej ugledal luč dneva.

 

SIGMA

Na blogu Lensrentals.com so objavili prve vtise ob preizkusu novega objektiva Sigma AF 35mm f1.4 DG HSM. Težko pričakovana Sigmina alternativa, drugače pregrešno dragim 35mm f1.4 objektivom, je avtorja prispevka na Lensrentals blogu navdušila do te mere, da je članek začel z naslovom Prišla je Sigma 35mm f1.4 in oznanila Novi Svetovni Red. Kot je povedal Roger Cicala, avtor prispevka, so v največjem podjetju za izposojo objektivov na svetu, pred 5 leti razmišljali, da bi zaradi preslabe kontrole kvalitete in preveč okvar na Sigminih objektivih, le te odstranili iz ponudbe. Danes se je situacija močno spremenila, pri Sigmi so ugotovili, da prodati objektiv ne pomeni vsega, potrebno je zagotoviti zadosti visoko proizvodno kontrolo kakovosti, da na tržišče ne bi prihajali defektni izdelki in ob enem zagotoviti učinkovito servisno mrežo. Oboje se je močno izboljšalo, po obljubah Sigminih predstavnikov, pa naj bi se kontrola kvalitete izboljšala na raven Nikona, kar pomeni, da bo manj variranja v kvaliteti med posameznimi objektivi. Po prvih testih nove Sigme 35mm f1.4, je bil Roger navdušen. Res je, da je imel na voljo samo en objektiv, zato je predpostavil, da je to najboljši primerek izmed mnogih in ga primerjal z najboljšim primerkom Canona 35mm f1.4. Sigma je Canon 35mm f 1.4 prekašala v kakovosti ostrine tako v centru slike, še bolj pa ob robovih. Tudi AF sistem je deloval s Sigminim objektivom zelo zanesljivo. Edina šibka točka, ki jo je Roger lahko našel pri Sigmi,  je bila estetska kakovost neostrine (BOKEH), ki je po njegovem mnenju slabša, kot pri Nikonu in Canonu.

Prve Sigmine objektive 35mm f1.4, lahko naročite tudi pri nas.

 

 

SAMYANG

Proizvajalec fotografskih objektivov in optike Samyang, je na svoji uradni Facebook strani objavil, da se bo dobava težko pričakovanega objektiva Samyang T-S 24mm f3.5 ED AS UMC tilt shift, prestavila v marec 2013. Očitno bo potrebno še malo počakati. Mnogi so že nestrpno pričakovali dobavo v tem letu, vendar pravi razlog za zamudo vedo samo pri Samyangu.

 

SONY

Kljub nedavni uradni predstavitvi 4 novih digitalnih fotoaparatov in ene video kamere, pa pri Sonyju skrivajo še marsikaj zanimivega. Govorice krožijo o tem, da nekaj fotografov na terenu preizkuša kar tri različne modele Sony SLT polno formatnih digitalnih fotoaparatov, ki naj bi imeli visoko ločljivostne senzorje s 36 in 50 milijoni slikovnih točk. Nikon D800 je postavil prvi mejnik v visoko ločljivostnem svetu polno formatnih (FX, FF) senzorjev. 36 milijonov slikovnih točk, ki jih premore D800, je tako postal mejnik, ki povezuje svet DSLR fotoaparatov, s svetom profesionalnih digitalnih fotoaparatov srednjega formata, kot so Hasselblad in Mamiya.

Nedavno predstavljeni Sonyjev SLT fotoaparat polnega formata, Sony alpha 99, premore senzor z ločljivostjo 24 milijonov slikovnih točk in je močno podoben tistemu, ki je vgrajen v Nikon D600.

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

Nikon posodobil programsko opremo

Pred kratkim so pri Nikonu posodobili programsko opremo za Nikonve fotoaparate. Več podrobnosti in povezav do strani za prenos …