torek , 21 januar, 2020
Domov / Fotoinfo / Novi Nikon D5

Novi Nikon D5

nikon D5 a

Dolgo napovedovani Nikon D5 je sedaj tudi uradno predstavljen.

Fotoaparat Nikon D5 bo s svojimi funkcijami izpolnil vse vaše želje in poskrbel za neverjetne fotografije, saj je kos tudi najzahtevnejšim izzivom. 153-točkovni sistem AF nove generacije v fotoaparatu zagotavlja izredno širokokotno pokritost ne glede na to, ali fotografirate tekmo ali slavne osebnosti na rdeči preprogi. Najširši razpon občutljivosti v zgodovini Nikonovih fotoaparatov omogoča celo fotografiranje motivov, ki s prostim očesom niso vidni. Za ustvarjalce videoposnetkov, ki premikajo meje, pa D-videoposnetki zdaj omogočajo snemanje v kakovosti 4H UHD (z izredno visoko ločljivostjo) neposredno v fotoaparatu.

Dirk Jasper, vodja za profesionalne izdelke pri družbi Nikon Europe, je pojasnil: »Fotoaparat D5 premika meje zmogljivosti snemanja in vzdržljivosti. Ko vas pot zanese v ekstremna okolja fotografiranja in imate le eno priložnost za popolno fotografijo, se lahko zanesete nanj. Zmogljivost upodabljanja fotoaparata D5 je izjemna, profesionalni fotografi, ki ga bodo uporabljali za različne fotografske discipline, pa bodo lahko s pridom izkoristili vse ergonomske izboljšave in izpopolnjene poteke dela. Te izboljšave so bile uvedene na podlagi povratnih informacij fotografov in bodo občutno zmanjšale dejavnike stresa, ki spremljajo profesionalne fotografe.«

nikon D5b

Najpomembnejše funkcije:

AF naslednje generacije: z neverjetnimi 153 točkami ostrenja in 99 križnimi senzorji. Občutljivost AF do –4 EV (ISO 100, 20 ºC) zagotavlja izredno zmogljivost pri šibki svetlobi. Motive ob robovih slike je mogoče preprosto zaznati, pokončno fotografiranje pa je izboljšano z uvedbo križnih senzorjev ob robovih območja ostrenja. Z novo enoto AF ASIC je največja zmogljivost računalniške obdelave vedno na voljo za AF.

 1331990516

Novo merjenje in slikovna tipala: popolnoma novo slikovno tipalo CMOS formata FX z 20,8 milijona slikovnih točk in senzor za merjenje RGB s 180.000 slikovnimi točkami zagotavljata neverjetno natančno prepoznavanje motiva in upodabljanje podrobnosti na sliki. Tonski prehodi so bogatejši in natančnejši, nov slikovni procesor EXPEED 5 pa zagotavlja neprekosljivo kakovost slik v celotnem razponu standardne občutljivosti ISO.

Zmogljivost in natančnost: fotografirajte do 12 posnetkov na sekundo s sledenjem AE/AF ali pa fotografirajte do 14 posnetkov na sekundo z dvignjenim zrcalom. Sledenje AF in vidljivost pri pogledu skozi iskalo sta močno izboljšana pri fotografiranju hitrega in nepredvidljivega dogajanja.

Visokozmogljiv medpomnilnik: posnemite do 200 slik NEF (RAW) ali velikih slik JPEG v enem rafalu z visoko hitrostjo – to je dovolj za fotografiranje finala teka na 100 m, ne da bi pri tem odmaknili prst s sprožilca.

Osupljiva občutljivost – od močne sončne svetlobe do astronomskega mraka: prestavite meje ustvarjalnosti do želenih rezultatov z razponom občutljivosti ISO od 100 do 102.400, z možnostjo razširitve do vrednosti ISO 3.280.000 pri nastavitvi Hi 5. Posnemite izredno jasne posnetke pri standardnem razponu občutljivosti ISO.

Videoposnetki 4K/UHD z visoko ločljivostjo: posnemite videoposnetke 4K (3840 x 2160 slikovnih točk) pri hitrosti snemanja 30p/25p/24p v osnovnem izrezu slikovnih točk s prikazom za vsako točko posebej, ki zagotavlja največjo kakovost slike. Snemajte videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080p) pri hitrostih snemanja do 50p/60p v različnih formatih.

Izredno hitro snemanje slik in 4-krat hitrejši prenos podatkov: pospešite potek dela z dvema novima režama za kartice XQD, novim priključkom USB 3.0 za hiter prenos velikih količin podatkov ter 4-krat hitrejšo brezžično povezavo in 2-krat hitrrejšo povezavo Ethernet.

Uradna predstavitev: Nikon D5

nikon D5 d

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

Nikon posodobil programsko opremo

Pred kratkim so pri Nikonu posodobili programsko opremo za Nikonve fotoaparate. Več podrobnosti in povezav do strani za prenos …