torek , 28 januar, 2020
Domov / Fotoinfo / Nikon Coolpix P7800 in ostale Nikonove novosti za september

Nikon Coolpix P7800 in ostale Nikonove novosti za september

Nikon Coolpix P7800

Nikon Coolix P7800 je nov kompaktni fotoaparat za najzahtevnejše fotografe, ki sicer večino časa fotografirajo z večjimi DSLR-ji in tiste, ki tudi od kompaktnega fotoaparata pričakujejo primerljivo kakovost fotografij in možnosti nadzora, kot ga nudijo večji in težji fotoaparati z zrcali. S svetlim 7-kratnim zoom objektivom 28-200 mm f/2,0-4,0 visoke ločljivosti, elektronskim iskalom in velikim slikovnim tipalom BSI CMOS (1/1,7-palca) z osvetlitvijo od zadaj z 12,2 milijoni slikovnih točk ter možnostjo ročnega upravljanja tudi najnaprednejših nastavitev je P7800 najzmogljivejši, najbolj vsestranski in najodzivnejši kompaktni Nikonov fotoaparat za fotografske perfekcioniste.

Optični sklop zoom objektiva Nikkor, ki ga sestavljata dva optična elementa iz ED stekla in krožna zaslonka s sedmimi lamelami, poskrbi za ostre in kontrastne fotografije brez barvnih popačenj in lepo zamegljeno ozadje. Ker je P7800 opremljen s kotno premičnim 7,5 centimetrskim (3-palčni) RGBW zaslonom LCD s širokim vidnim kotom in svetlo in kontrastno sliko (921.000 pik) je zelo primeren tudi za arhitekte in druge poklice, ki veliko delajo z nepremičninami. Coolpix P7800 je tako popoln fotoaparat za potovanja, saj se hitro odziva, ima hiter začetek delovanja in dobro samodejno ostrenje s sistemom za zmanjšanje tresljajev s premikanjem elementov objektiva druge generacije (VRII). Nevarnost zamegljenih fotografij pri šibki svetlobi ali pri hitro premikajočih se motivih pomaga zmanjšati še visoka občutljivost in razpon ISO od 80 do 6.400 (do ISO 12.800 pri ročni osvetlitvi). Združljivost s formatom RAW (NRW) pomeni, da senzor vedno deluje kar se da optimalno.

Ustvarjalnost snemalca pride še posebej do izraza pri preklopu v način snemanja videoposnetkov pri polni ločljivosti HD (s 25 ali 30 posnetki na sekundo) in pri uporabi kotno premičnega zaslona, ki omogoča zajem posnetkov iz bolj nenavadnih zornih kotov. V načinu videoposnetek po meri (Custom Movie) lahko ustvarjalne momente nadgradimo še z ročnim nadzorom časa zaklopa, nastavitvijo zaslonke, občutljivosti ISO. Najboljši ustvarjalni nadzor pri fotografiranju pa omogoča način nadzor slike (Picture Control), pri katerem imamo možnost ročnega ostrenja, nastavitev optičnega zooma in nastavitev beline.

P7800 je razširljiv z vrsto dodatne opreme, kot so brezžični vmesnik za mobilne naprave, GPS modul, zunanji stereo mikrofon, bliskavice in drugo.

Fotoaparat Coolpix P7800 bo na naših policah od 26. septembra po priporočeni ceni 549 EUR.

LED LD-1000

Nikon je razvil novo LED lučko LD-1000, ki predstavlja prilagodljiv vir neprekinjene svetlobe pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov za sistemske fotoaparate Nikon 1 in kompaktne fotoaparate Coolpix. Led lučka je bolj nežen vir svetlobe kot bliskavica, lahko se uporablja na fotoaparatu ali ločeno. Z njeno uporabo se izognemo neizrazitim fotografijam, zmehčamo senčna področja, kompenziramo osvetlitev od zadaj in barvam naravnega okolja dodamo globino, pri portretirancu pa z različnimi koti osvetlitve lahko ustvarimo sijaj okoli obraza ali pa ujamemo iskrice v njegovih očeh.

Elegantna in kompaktna lučka LED je na voljo v črni in beli barvi ohišja, združljiva je z vsemi fotoaparati Nikon 1 in Coolpix, ki imajo nastavek za stativ. Slovenskim lastnikom omenjenih fotoaparatov bo na voljo od konca  oktobra po priporočeni ceni 129 EUR.

Nikon Coolpix S02

Nikon je predstavil drugo različico svojega najmajšega (velikost kreditne kartice), najlažjega (100 g) in najbolj ljubkega fotoaparata Nikon Coolpix S02. Malček je manjši in lažji od večine mobilnih telefonov, je celo tako diskreten, da privlači poglede, tudi takrat, ko z njim ne fotografiramo in je v vlogi modnega dodatka, ki sodi k vsakemu slogu.

S02 zaradi vgrajenega tipala CMOS s 13 milijoni slikovnih točk, 7,3 GB pomnilnika in 3-kratnega optičnega zooma v ničemer ne zaostaja za večjimi modeli fotoaparatov. S 6,7 centimetrskim (2,7-palčnim) zaslonom na dotik s protiodsevno prevleko, intuitivnim vmesnikom in z atraktivnimi barvami ohišja lahko ta fotoaparat predstavlja tudi zapeljiv modni dodatek in vir občudovanja. Snema v polni ločljivosti HD, temnejše kotičke restavracij, barov in nočnih klubov pa osvetli z vgrajeno ksenonsko bliskavico. V načinu nočna pokrajina lahko zajamemo ostre slike tudi pri nizki vrednosti ISO, saj združi štiri posnetke.

V beli, rožnati, modri in zrcalni barvi ohišja bo novi Nikon Coolpix na prodajnih policah od 19. septembra po priporočeni ceni 129 EUR.

www.nikon.si

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

Nikon posodobil programsko opremo

Pred kratkim so pri Nikonu posodobili programsko opremo za Nikonve fotoaparate. Več podrobnosti in povezav do strani za prenos …