petek , 17 januar, 2020
Domov / Članki / Kakšno vlogo predstavljajo direktorji fotografije pri snemanju

Kakšno vlogo predstavljajo direktorji fotografije pri snemanju

Zucato je tudi letos v lastni produkciji posnel tri izredno zanimive internetne prispevke, ki se nanašajo na snemanje filmov z različnimi digitalnimi filmskimi kamerami in DSLR fotoaparati. Tokrat so dodali v primerjavo še brez zrcalni digitalni fotoaparat in iPhon.

Največja razlika med letošnjo in lanskoletno serijo je v tem, da se letos niso toliko posvetili testiranju kakovosti digitalnih filmskih kamer ter DSLR fotoaparatov, temveč je bil cilj predvsem v tem, da v celotno zgodbo vključijo direktorje fotografije (DP), ki so imeli za nalogo, da z dano opremo naredijo največ, kolikor je bilo mogoče v danih pogojih. Scena, ki so jo morali posneti  vsi DP-ji,  je bila za vse enaka. Osnovna osvetlitev je bila ista, igralci so odigrali isto vlogo, ter se po sceni premikali vedno enako. Vsak DP si je lahko minimalno prilagodil dodatno osvetlitev, vendar so bile osnove za vse enake. Cilj te serije je bil predstaviti, kako se da iz določene filmske opreme iztisniti največ, in kakšne so na koncu razlike, predvsem pa so hoteli pokazati, da je še vedno najbolj pomembno, kako znamo opremo uporabiti v določeni situaciji in ne kakšno opremo uporabljamo.

V prvem delu predstavijo namen letošnje serije in testno sceno ter opremo, ki so jo uporabili pri snemanju. Predstavijo se tudi direktorji fotografije, ki so bili povabljeni k ustvarjanju serije. Drugi del je posvečen razpravi o tem, kako se je vsakemu posamezniku v publiki dopadel določen posnetek, ne glede na to, s katero opremo je bil posnet. Tretji del pa je posvečen tehničnemu prikazu razlik med posameznimi posnetki, narejenimi z različno opremo.

Prvi del:

Drugi del:

Tretji del:

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

S Canona na Fuji

Fotograf Mark Duffy je v tem kratkem video prispevku opisal kako in zakaj je svojo …