petek , 17 januar, 2020
Domov / Foto oprema / Genesis Denali – večnamenski fotografski nahrbtnik

Genesis Denali – večnamenski fotografski nahrbtnik

Za krajše izlete in pohodništvo sem potreboval srednje velik nahrbtnik, v katerem bi lahko varno prenašal tudi fotografsko opremo. Bistvena lastnost, ki sem jo iskal pri takšnem nahrbtniku, je bila udobna nošnja ter kakovostno ergonomsko hrbtišče. Ponudba takšnih nahrbtnikov ni ravno pestra, večina pa jih sodi v višji cenovni razred.

Genesis Denali je ravno to, kar sem iskal. Srednje velik pohodniški nahrbtnik s prostornino 40 litrov, v katerem lahko v spodnjem delu varno prenašam kar nekaj fotografske opreme, v zgornjem delu pa imam shranjeno dodatno vetrovko, majico, prigrizke in tekočino.

Kakovost izdelave in materialov je za ta cenovni razred zelo dobra, za uporabo v deževnih razmerah pa je dodana še nepremočljiva prevleka. Nahrbtnik Genesis Denali je razdeljen v dva dela, spodnji oblazinjeni del ima ločen dostop, tako, da lahko do fotografske opreme dostopamo ne, da bi odpirali gornji del nahrbtnika. Gornji del nahrbtnika ni oblazinjen in je zelo podoben ostalim pohodniškim nahrbtnikom. Na prednji strani sta dva dodatna prostora, ki imata vsak svojo zadrgo in v katere lahko spravimo različne drobnarije. Notranji zgornji prostor je precej prostoren na hrbtni strani pa ima še poseben predal, v katerega lahko po podatkih proizvajalca shranimo 15.6″ prenosnik, vendar odkrito povedano sam ne bi na tak način prenašal prenosnika, saj je zadnji del hrbtišča ukrivljen in se ne prilega najbolje prenosniku, verjetno je bolj primeren za shranjevanje vrečke s tekočino.

Ob nakupu spodnji oblazinjeni del ni bil sestavljen, tako, da sem porabil kar nekaj časa, da sem moji opremi primerno, optimalno prilagodil predelne stene. V spodnji del sem lahko shranil DSLR ohišje z nameščenim srednje velikim objektivom (24-70 f2.8) dva objektiva sem lahko dal v prostore nad aparatom, ob desni strani pa sem pokončno shranil še 80-200mm f2.8 objektiv. V gornji del sem lahko dal vetrovko in še dodatni 200-500mm objektiv v svoji oblazinjeni torbici. Teža celotne opreme, ki sem jo imel v nahrbtniku, je znašala okoli 7 kilogramov. Moram priznati, da se je hrbtišče nahrbtnika obneslo odlično, mrežica na zadnji strani je poskrbela, da hrbta nisem imel prepotenega, odlične naramnice ter ledveni del pa sta lepo razporedila težo na telo. Tudi pri vožnji s kolesom se je nahrbtnik obnesel odlično. Naj omenim še to da je ob nahrbtnik možno pripeti različne stvari, kot so cepini, pohodniške palice ali pa stativ. Stativ je možno pripeti tudi na spodnji del nahrbtnika.

Zaključek

Genesis Denali je odličen pohodniški nahrbtnik za fotografe, ki bi radi varno in udobno prenašali fotografsko opremo. Namenjen je za srednje velik komplet fotografske opreme, vanj je možno varno shraniti 1 DSLR fotoaparat in 4 objektive. Pred nakupom je potrebno upoštevati, da je nahrbtnik namenjen pohodništvu in ni prilagojen za hitri dostop, do fotografske opreme, kar bi lahko bila v določenih situacijah za nekatere fotografe ovira. Odlikuje ga odlično hrbtišče z mrežico, ki odlično uravnava potenje hrbta, udobne naramnice ter oblazinjen ledveni del, ki omogoča prenos teže na spodnji del telesa. Glavni atribut pa je verjetno CENA, ki v Sloveniji znaša 59,00 evra. Nahrbtnik je možno dobiti v treh barvah sivi, zeleni in oranžni.