ponedeljek , 18 november, 2019
Najnovejše

Domov / Foto oprema / Fotografski nahrbtnik PORT Designs Helsinki

Fotografski nahrbtnik PORT Designs Helsinki

 

DSC_0012-2

Podjetje PORT Designs je na slovenskem tržišču znano predvsem po svojih kakovostnih torbah in nahrbtnikih za prenosne računalnike. Nahrbtnik PORT Designs Helsinki je srednje velik fotografski nahrbtnik s tremi namenskimi prostori. Prvi spodnji prostor je namenjen prenosu fotografske opreme, vanj lahko spravimo DSLR fotoaparat z objektivom in do 4 objektive ali drugo manjšo fotografsko opremo. Gornji del je namenjen za prenos ostalih stvari, kot so jopica, telefon, denarnica… v zadnjem hrbtnem delu se nahaja prostor za prenosni računalnik do velikosti 15.4 inče, ki ima svojo ločeno zadrgo.

DSC_0022

Kakovost materialov in izdelave je zelo dobra, tukaj se pozna, da ima podjetje dolgoletne izkušnje na področju izdelave torb in nahrbtnikov. Vse zadrge so dodatno zaščitene z vodoodbojno prevleko. Hrbtišče je dobro obloženo in ergonomsko, naramnice so široke in udobne. Nahrbtnik ima dodano še posebno nepremočljivo pelerino, ki bo prišla prav v kolikor nas ujame kakšen močnejši naliv. Notranjost nahrbtnika je lična in kakovostno izdelana. Predelne stene so precej debele in nudijo odlično zaščito pri prenašanju opreme, edino stvar, ki bi jo lahko še nekoliko izboljšali je velikost ježkov na predelnih stenah, ki bi lahko bili malenkost daljši.

DSC_0028

Dostop do fotografske opreme je možna na dva načina. Prvi način je preko zadrge, ki se nahaja na stranskem delu nahrbnika in se razteza čez celotni bočni in gornji del nahrbtnika. Drugi način pa je preko stranskega žepa kjer je moč poseči po DSLR fotoaparatu in dveh najbližjih notranjih predelnih žepih. Tukaj bi rad pohvalil velikost tega stranskega žepa, ki je zadostna, da lahko brez težav izvlečemo tudi DSLR fotoaparat z nameščenim vertikalnim držalom, namreč pri nekaterih nahrbtnikih drugih proizvajalcev je ta žep premajhen tako, da je dostop do takšnega fotoaparata otežen ali pa celo nemogoč.

DSC_0267

Posebej bi rad poudaril dizajn nahrbtnika, ki je zelo moderen in ličen. V tem segmentu nahrbtnik Helsinki izstopa iz povprečja. Odlična kakovost izdelave ter sodoben in ličen dizajn sta glavna aduta tega nahrbtnika vendar pa bo bodoče imetnike navdušila tudi cena, ki se pri nas giblje pod 80 evri, kar je za nahrbtnik v tem kakovostnem razredu izredno ugodno.

Več o podjetju PORT Design in njihovih izdelkih si lahko preberete na spodnji povezavi        http://www.portdesigns.com/Product/For-camera_17.htm

Preberite si tudi

14 koristnih nasvetov za obdelavo fotografij v programu Lightroom

V spodnjem video prispevku je 14 zelo koristnih nasvetov, ki vam bodo olajšali obdelavo fotografij …

Primerjava Canon M5, Fujifilm GFX 50S in Canon EOS 5D Mark IV

Trije različni digitalni fotoaparati, tri velikosti slikovnih senzorjev, tri različne cene. Oziroma kakšna je razlika …