petek , 17 januar, 2020
Domov / Foto oprema / Fotografski nahrbtnik Komers 5500 L

Fotografski nahrbtnik Komers 5500 L

Pred kratkim sem imel priložnost na kratko testirati odličen fotografski nahrbtnik pri nas še dokaj neznanega proizvajalca Komers.

DSC_2201

Tokrat sem prvič preizkusil nahrbtnik z dodanimi pomožnimi koleščki. Komers 5500 l je dokaj velik nahrbtnik, v katerega lahko spravimo obilico fotografske opreme. Z nekaj iznajdljivosti pri urejanju prostora znotraj nahrbtnika lahko vanj spravimo do 3 DSLR ohišja ter 4 večje oziroma več manjših objektivov ter drugo fotografsko opremo, kot je bliskavica, filtri, dodatne baterije ter prenosnik do velikosti 17 palcev. Na nahrbtnik lahko pripnemo tudi stativ.

DSC_2233

Moram posebej poudariti, da je nahrbtnik narejen iz zelo kakovostnih materialov, tudi notranji del ima dobro obložene stene ter trdne predelne stene, ki zagotavljajo, da se oprema med prenašanjem ne premika ali poškoduje. Vsekakor je kakovost izdelave in materialov na ravni fotografskih nahrbtnikov višjega cenovnega razreda.

DSC_2209

Hrbtišče je presenetljivo kakovostno, kar je zelo pomembno pri prenašanju težjih bremen. Odlične in dobro podložene naramnice omogočajo skupaj z ergonomskim hrbtiščem udobno nošenje nahrbtnika. Nahrbtnik ima priloženo še dežno pelerino v primeru hujših nalivov.

DSC_2212

Kot posebnost nahrbtnika Komers 5500 L pa so koleščka in teleskopsko aluminijasto držalo, ki omogoča, da nahrbtnik vlečemo zraven sebe, kar nam lahko precej olajša prenašanje težke opreme. V primeru, da nahrbtnik vlečemo s pomočjo koleščk, lahko naramnice spravimo v predel za hrbtiščem.

DSC_2208

DSC_2222

Aluminijasto teleskopsko držalo je shranjeno v notranjosti hrbtišča. Kadar ga potrebujemo odpremo zadrgo in izvlečemo držalo.

DSC_2217

Teža celotnega nahrbtnika je 3900g, kar je glede na res dobro zaščito, kakovostne materijale ter dodana koleščka in teleskopsko držalo, dokaj zmerna teža za nahrbtnik v tem razredu.

DSC_2204

Nahrbtnike in torbe Komers lahko dobite pri nas v trgovini foto-klik.si, cena predstavljenega nahrbtnika pa se giblje okoli 180 evrov, kar je v primerjavi s konkurenčnimi izdelki zelo ugodno.

Preberite si tudi

S Canona na Fuji

Fotograf Mark Duffy je v tem kratkem video prispevku opisal kako in zakaj je svojo …

Fotografska stojala Genesis – Genesis base ABT kit

Podjetje Genesis je bilo na slovenskem trgu poznano predvsem po cenovno ugodnih fotografskih torbah, vendar pa to še …