sobota , 18 januar, 2020
Domov / Foto oprema / Fotografska stojala Genesis – Genesis base ABT kit

Fotografska stojala Genesis – Genesis base ABT kit

Podjetje Genesis je bilo na slovenskem trgu poznano predvsem po cenovno ugodnih fotografskih torbah, vendar pa to še zdaleč ni vse, kar proizvajajo pri podjetju Genesis. V zadnjem času je postala zelo priljubljena njihova dodatna oprema za video oziroma DSLR video produkcijo, še posebej stabilizatorji za video kamere in DSLR fotoaparate. Proizvajajo tudi ostalo fotografsko opremo, kot so bliskavice in fotografska stojala.

genesis_base_abt_kit_foto-stojalostojalo_za_fotoaparat_genesis_abt_kitugodno_stojalo_za_fotoaparat_genesis_abt_kitfoto_stojalo_trgovina_ljubljana_abt_kit

Tokrat bi rad predstavil izredno zanimivo fotografsko stojalo Genesis base ABT kit, ki ga lahko dobimo v kompletu skupaj s fotografsko krogelno glavo Genesis ABH-36.

Stojalo je narejeno iz magnezijeve zlitine in kakovostnega aluminija ter tehta 1200 gramov, kar je glede na nosilnost in višino stojala, primerno tudi za tiste, ki radi potujejo. Maksimalna višina stojala znaša 146 cm, nosilnost stojala in krogelne glave pa znaša 10 kilogramov.

dsc_2734 dsc_2742 dsc_2737 dsc_2730

Stojalo je izredno vsestransko, lahko ga uporabljamo za makro fotografijo, pri čemer je moč gornji del stojala obrniti navzdol, kar nam omogoča, da se na takšen način približamo motivu. Ena od nog stojala se da odstraniti ter spremeniti v priročen monopod.

Moram priznati, da glede na ceno, ki se giblje nekje okoli 65 evrov, nisem pričakoval tako kakovostnega stojala. Še posebej me je navdušila krogelna glava, ki deluje izredno zanesljivo, vsi gibljivi deli pa se dajo zelo natančno nastaviti in nimajo nepotrebnega gibanja, ko jih zatisnemo. Kot celota je stojalo kakovostno in odlično izdelano. Teža stojala skupaj s krogelno glavo znaša 1570 gramov.

Pri nas lahko stojalo dobite v trgovini Foto-klik.si

Preberite si tudi

S Canona na Fuji

Fotograf Mark Duffy je v tem kratkem video prispevku opisal kako in zakaj je svojo …

Fotografski nahrbtnik Komers 5500 L

Pred kratkim sem imel priložnost na kratko testirati odličen fotografski nahrbtnik pri nas še dokaj neznanega …