petek , 17 januar, 2020
Domov / Foto oprema / Foto nahrbtnik Vanguard Adaptor 46

Foto nahrbtnik Vanguard Adaptor 46

Do sedaj pri nas precej spregledan proizvajalec dodatne fotografske opreme Vanguard, je temeljito prenovil svojo ponudbo foto in video torb ter nahrbtnikov. Na slovenskem tržišču je prisotnih samo nekaj renomiranih proizvajalcev foto torb in nahrbtnikov, ki pa so na žalost za marsikoga cenovno nedosegljivi. Ne zagovarjam, da ni potrebe po vrhunskih in kakovostnih torbah ter nahrbtnikih, moti me pa, da se za povprečno kvaliteto pri določenih proizvajalcih zahteva občutno preveč denarja.

Podjetje Vanguard se je iz obrobnega proizvajalca dodatne fotografske opreme spremenil v vedno bolj cenjeno podjetje. Kot eden ključnih primerov te preobrazbe je ravno program foto torb in nahrbtnikov. Pred dvema letoma sem prvič na našem tržišču opazil odlične nahrbtnike iz njihove serije UP-Rise. Ker sem iskal nahrbtnik v katerem bi lahko prenašal tako fotografsko opremo kot tudi kakšno vsakdanjo stvar in prenosni računalnik, mi je takoj padel v oči model UP-Rise 48, ki ga bom podrobneje v testu predstavil januarja. Prva stvar, ki me je presenetila pri tako kakovostnem nahrbtniku je bila cena. Kljub skepticizmu sem tvegal in odštel nekaj več kot 100 eur, kolikor me je takrat stal UP-RISE 48. Nahrbtnik je po dveh letih intenzivne uporabe še vedno v odlični formi, nobena zadrga se ni pokvarila in noben šiv potrgal, materiali so odlični, skratka na nivoju najdražjih proizvajalcev.

Tokrat pa malo več govora o liniji nahrbtnikov Vanguard Adaptor. V tej liniji so na voljo štirje različni nahrbtniki, katerim pa je skupno to, da so namenjeni za tiste, ki imajo radi hiter dostop do opreme ter v primeru nahrbtnika Adaptor 48, predvsem varnost fotografske opreme. Izdelani so iz kakovostnih vodoodbojnih materialov, oblazinjenje znotraj nahrbtnikov pa nudi mnoge možnosti prilagoditve prostorov. Sam sem se najbolj ogrel za Adaptor 46, ki nudi hitri dostop do opreme preko dveh stranskih dostopov. Na hrbtni strani je prostor za 13″ prenosnik, zgoraj pa lahko spravimo še nekaj dodatne opreme. Na vrhnji strani je manjši žepek za dokumente ali kakšno krpico. Pohvaliti gre praktičen način za prenašanje stativa, ki v tem cenovnem razredu vsekakor prednjači pred konkurenco. Nahrbtniki iz linije Adaptor so namenjeni za prenašanje manjše količine fotografske opreme ter za priložnostne enodnevne izlete. Kakovost izdelave je odlična, niti na enem od nahrbtnikov nisem opazil štrleče nitke ali slabo izpeljane šive. Pri Adaptorju 48 gre pohvaliti odlično oblazinjenje hrbtišča ter dostop do opreme iz hrbtne strani nahrbtnika, kar bo marsikomu, ki se dosti giblje po urbanih in natrpanih prostorih, odvrnilo strah pred raznimi krajami opreme.

Po nekaj dnevni uporabi nahrbtnikov serije Vanguard Adaptor, lahko zaključim, da gre za izredno kakovostne izdelke na nivoju ostalih renomiranih proizvajalcev, cenovno pa zapolnijo vrzel med najcenejšimi nahrbtniki slabših blagovnih znamk in renomiranimi proizvajalci. Skratka glede na razmerje cena – kakovost sigurno daleč pred ostalimi. Trenutno imajo pri podjetju FotoKlik promocijsko akcijo torb in nahrbtnikov proizvajalca Vanguard.