torek , 21 januar, 2020
Domov / Canon / Canon EOS 6D in prve vzorčne fotografije

Canon EOS 6D in prve vzorčne fotografije

Canon je danes predstavil nov DSLR fotoaparat EOS 6D, ki je trenutno najmanjši in najlažji DSLR fotoaparat polnega formata. Po teži in velikosti se lahko primerja s Canonom EOS 60D. Kot odgovor na nedavno predstavljeni Nikon D600, je tudi Canon 6D cenovno ugodni DSLR polnega formata, ki predstavlja nov vstopni razred v svet Canonovih DSLR fotoaparatov polnega formata.

Kompaktno ohišje Canona EOS 6D je vzdržljivo in lahko. Prvič pa so v model EOS vgradili sistema WI-fi2 in GPS3, ki omogočata, da so zajete fotografije opremljene s podatki o lokaciji, ter da jih je možno pošiljati preko spleta, pametnih telefonov ali na računalnik. EOS 6D ima vgrajeno CMOS tipalo polnega formata, z ločljivostjo 20,2 milijona točk. Občutljivost ISO sega od 100-25600 (razširljiva na 50–102.400). Tudi pri sistemu samodejnega ostrenja so pripravili presenečenje, v EOS 6D so vgradili 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja, ki podpira ostrenje v šibki svetlobi do -3EV.

Z merami samo 144,5 x 110,5 x 71,2 mm in težo 770 g je EOS 6D najbolj kompakten digitalni zrcalno-refleksni EOS polnega formata doslej. Robustno ohišje, delno narejeno iz magnezija, je odporno na prah in kaplje , ter ima intuitivno razporeditev gumbov za lažje upravljanje. Fotografi si lahko posnetke ogledajo z vsemi podrobnostmi in v naravnih barvah na velikem 7,7 cm zaslonu visoke ločljivosti Clear View LCD z izboljšanim sistemom proti odsevom, ki omogoča ogled pri polni sončni svetlobi in pri velikih zornih kotih.

Nov baterijski ročaj BG-E13 ponuja dodatno energijo za daljše fotografiranje, olajša pa tudi fotografiranje v vodoravnem in navpičnem položaju. Ob uporabi dveh baterij LP- E6 omogoča baterijski ročaj dvojno število posnetkov, ponuja pa tudi uporabo navadnih baterij AA za dodatno udobje in prilagodljivost.

EOS 6D – ključne lastnosti:

– Tipalo polnega formata z 20,2 milijona točkami

– Robustna in lahka izdelava

– Največji ISO 25.600 (razširljiv do ISO 102.400)

– 11-točkovni AF, občutljiv do -3EV

– GPS3 beleži položaj

– Wi-Fi prenos datotek in daljinsko upravljanje

– Full HD video

Kratka video predstavitev Canona EOS 6D:

Povezave do prvih vzorčnih fotografij, narejenih s Canonom EOS 6D. S klikom na fotografijo se bo odprla fotografija v veliki ločljivosti.

Prve uporabniške vtise o novem Canonu EOS 6D, so že objavili v prispevku na strani dpreview.com. Povezava do prispevka na strani dpreview.com: Hands-on Canon EOS 6D preview.

 

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

S Canona na Fuji

Fotograf Mark Duffy je v tem kratkem video prispevku opisal kako in zakaj je svojo …