sobota , 25 januar, 2020
Domov / Foto oprema / AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED – predstavitev

AF-S NIKKOR 105MM F/1.4E ED – predstavitev

Nikon predstavlja objektiv AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED, novo pridobitev v seriji hitrih objektivov formata FX s fiksno goriščnico f/1,4. Gre za edini objektiv na tržišču s samodejnim ostrenjem, goriščno razdaljo 105 mm ter najbolj odprto zaslonko f/1,4 zato je to za serijo NIKKOR zares izjemna pridobitev. Poklicni fotografi, ki želijo razvijati nove ravni umetniškega ustvarjanja na področju portretov in mode, bodo lahko uživali v izjemnem estetskem upravljanju.

product_01

Objektiv AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED je dostojen naslednik Nikonovega priznanega objektiva NIKKOR 105mm f/2.5. Nova optična zgradba fotografom zagotavlja, da pri delu v nepredvidljivih svetlobnih pogojih ali v studiu posnamejo fotografije s popolno ostrino in čudovitim mehkim ozadjem. Goriščna razdalja 105 mm in najkrajša razdalja ostrenja 1 m omogočata zajemanje fotografij obraza, ki zapolnijo cel kader, ne da bi jih morali izrezati. Delovanje s široko odprto zaslonko je neprekosljivo, motivi pa so popolnoma jasni tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko.

nikon105_2-800x601

Da bi zagotovili optimalno delovanje v načinu za portrete, so Nikonovi strokovnjaki posebej izboljšali ločljivost na zunanjih delih kadra. Rezultat je učinkovito zmanjšanje neenakomernega notranjega odboja, tako da se točkovni viri svetlobe reproducirajo kot okrogle točke tudi na robovih slike. Padec svetlobe ob robu je nadzorovan, tako da je celoten kader ustrezno osvetljen tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko in izostritvijo, nastavljeno na neskončnost. Edinstvena optična zasnova omogoča gladek prehod intenzivnosti zameglitve slike, zato na mehkem ozadju ni ostrih robov. Posneli boste lahko nepozabne slike z izjemno globino in dimenzijo.

af-s-nikkor-105mm-f-1.4-e-ed-lens-sample-image-3

Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Objektiv AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED je neverjetna pridobitev v Nikonovi legendarni seriji objektivov f/1,4. V skladu z dolgoletno tradicijo odličnosti, s katero se je ponašal že prvi Nikonov fotoaparat z bajonetom F, je splošna optična zmogljivost in ločljivost neverjetna – presega celo Nikonove vrhunske 85-mm portretne objektive. Ta edinstveni objektiv fotografom omogoča ustvarjanje portretov z osebno noto, saj zagotavlja popoln prikaz podrobnosti – od vzorcev tkanin do prelivanja barv v laseh portretiranca.«

 

nikon_nikkor_lens_afs_105mm_f1_4e_focal_length--original

DODATNE POMEMBNE FUNKCIJE

Zaobljena odprtina zaslonke z 9 lamelami
Devet lamel zaobljene zaslonke zmanjšuje difrakcijo in zagotavlja naravno reprodukcijo elementov scene.

Hitro, stabilno, brez motenj
Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja izjemno stabilno samodejno upravljanje osvetlitve – celo pri rafalu z visoko hitrostjo. Nikonov tihi pogon Silent Wave Motor omogoča tiho in hitro samodejno ostrenje brez motenj.

Legendarna optika NIKKOR
Nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj. Trije elementi iz stekla z izjemno nizko disperzijo (ED) zmanjšujejo aksialne barvne napake. Nikonova fluorova prevleka ščiti sprednje in zadnje elemente objektiva ter zagotavlja lažje čiščenje.

nikon_nikkor_lens_afs_105mm_f1_4e_light_wide_open--original

nikon_nikkor_lens_portrait_105mm_F14E_WEB--sample-960-large

nikon_nikkor_105mm_F14E_portrait_4301_WEB--sample-960-large

 

Preberite si tudi

Se DSLR poslavlja? prihaja novi Nikonov brezzrcalni sistem polnega formata

23. avgusta bodo pri Nikonu predstavili nov brezzrcalni polno-formatni fotografski sistem. Več podrobnosti na tem …

Test objektiva IRIX 11mm f4

Podjetje IRIX je nov a vendarle pri fotografih že dobro poznan proizvajalec fotografskih objektivov. Oktobra lansko leto …